Google

שלמה שרף - המוסד לביטוח לאומי

פסקי דין על שלמה שרף | פסקי דין על המוסד לביטוח לאומי

1273/05 בל     29/08/2006




בל 1273/05 שלמה שרף נ' המוסד לביטוח לאומי




בעניין:

1



בתי הדין לעבודה


בית הדין האזורי לעבודה
ב ב א ר – ש ב ע
בל 001273/05

בפני

כב' השופט אילן סופר



29/08/2006



בעניין
:
שלמה שרף




ע"י ב"כ
עו"ד יואב אלמגור

התובע

נ
ג
ד


המוסד לביטוח לאומי



ע"י ב"כ
עו"ד ילנה צ'וקלר

הנתבע


החלטה

1.
התובע הגיש תביעה להכיר בבעיות בגב, בכתפיים ובברכיים מהן התובע סובל, כתאונת עבודה על דרך המיקרוטראומה.

2.
התובע יליד 1951, קצב במקצועו, עובד מגיל 14 בעסק של אביו כקצב וכסבל, ומ- 1990 הוא בעלים של חנות מזון בה הוא עובד עד היום. מאז 2001 התובע אינו עובד עוד כקצב, אלא רק כמנהל.

3.
התובע סיפר בתצהירו, כי במסגרת עבודתו היה מעביר מהמשאית המובילה בשר חתיכות- "רבעים", שמשקלן היה 80- 100 ק"ג; התובע סחב את החתיכה למחסן הקירור ומשם לשולחן החיתוך לשם פירוק. בעבודת הפירוק התובע השקיע מאמץ וכוח רב הן בשרירי הרגליים, הידיים, הגב והצוואר. הוצאת הבשר מהמשאית לחנות נעשתה על הכתף, כאשר הבשר הונח על אנקול שהיה מונח בגובה של כ- 2 מטר. כאשר הבשר לא הגיע ב"רבעים", הוא הגיע בקרטונים, שמשקלם היה כ- 35-40 ק"ג. בכל שבוע פרק התובע 60-65 קרטונים של עוף.

4.
חלק ניכר מעבודתו של התובע היה תוך כדי עמידה, ודבר זה, לטענת התובע, פגע בברכיו; כך החיתוך, החלוקה וההובלה. שעות רבות התובע שהה בבית הקירור שבאיטליז.

5.
התובע נשא על גבו וכתפיו את חתיכות הבשר, הדגים והעופות מתחנה לתחנה, מחלוקה לעיבוד והכשרה. פעולה זו נעשתה עשרות פעמים ביום. נוסף לכך, הבשר המטופל היה קר ובדרגת קור של 30
c
°
.
דבר זה השפיע על קירור הצוואר והגב של התובע.
6.
עוד טוען התובע, כי הרים ארגזים כבדים בני 50 ק"ג לפחות במשך כל יום, ועד כ- 250-300 ארגזים ביום.

7.
לטענת הנתבע, פעולת הפריקה של הבשר כללה בתוכה מגוון פעולות של כיפוף, הרמת ידיים בגבהים שונים ועם משאות שונים. התובע מפעיל את כל חלקי הגוף בדרגות שונות, ועל כן לא ניתן לראות בכך רצף של תנועות חוזרות ונשנות.

8.
אנו תמימי דעים עם הנתבע בכך שתיאור העובדות כפי שעולה מתצהיר התובע מראה, כי ביצע פעולות מגוונות במהלך יום העבודה. אולם עבודתו העקבית ושחוזרת כחוט השני לאורך כל שנות עבודתו היא הרמת חתיכות הבשר, או הקרטונים שהכילו זאת, מהמשאית לחנות ולמקרר, מהמקרר לעיבוד, לפרוק או להכשרה; פעולה זו נעשתה במשך פעמים רבות במהלך יום העבודה ובמשך תקופה של כ- 30 שנים. לכך יש להוסיף, כי חתיכות הבשר והעוף, הן בהיותן ב"רבעים", והן בקרטונים - היו קפואות.

9.
מכאן שניתן לבודד את פעולת הרמת חתיכות הבשר והקרטונים שהכילו בשר ועוף במצב קפוא, במשך פעמים רבות במהלך היום ולראות בה כתשתית עובדתית לכאורה לקיומה של תורת המיקרוטראומה.

10.
אשר על כן, הריני ממנה את ד"ר דוד אנג'ל כמומחה רפואי מטעם בית הדין, אשר יתבקש להשיב על השאלות הבאות:

10.1
ממה סובל התובע בגב, בכתפיים ובברכיים?

10.2
האם תנאי עבודתו, כפי שתוארו בהחלטה בסעיף 8, הביאו לפגיעות חוזרות ונשנות במי מהאיברים שצוינו וגרמו לנזק המצטבר?

10.3
האם הפגיעות בכתפיים, בגב או ברגליים מהוות מחלת מקצוע?

11.
הצדדים
רשאים להעביר
לתיק ביה"ד
כל מסמך רפואי
שברשותם וזאת בתוך 21 יום.

12.
המזכירות תעביר למומחה את כל המסמכים הרפואיים שיימצאו בתיק בתום המועד.

ניתנה היום ה' באלול, תשס"ו (29 באוגוסט 2006) בהעדר הצדדים.



אילן סופר
- שופט

קלדנית- אלינור ב.








בל בית דין אזורי לעבודה 1273/05 שלמה שרף נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם ב-ֽ 29/08/2006)














מידע

© 2024 Informer.co.il    אינפורמר       צור קשר       תקנון       חיפוש אנשים